به گزارش خبرگزاری حوزه، این مرجع تقلید، ظهر امروز در ادامه جلسه تفسیر قرآن در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(ص)، با تبیین نکات تفسیری سوره مبارکه احزاب گفتند: خداوند بدون این که مسلمانان در این جنگ وارد شده و یا کشتهای بدهند و خسارتی ببینند، آنها را پیروز میدان کرد.
ایشان با بیان این که تنها درگیری به وجود آمده در این جنگ، جنگ میان حضرت علی(ع) و عمرو بن عبدود صورت گرفت، اظهار داشتند: در جنگ احد و بدر، مسلمانان شهدا و زخمیان زیادی داشتند، ولی در این جنگ، تنها حضرت علی(ع) جنگی داشتند و مختصری از ناحیه سر مجروح شدند.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی در ادامه به عوامل پیروزی مسلمانان در جنگ احزاب اشاره کردند و گفتند: نخستین عامل، کندن خندقی بودکه با پیشنهاد سلمان فارسی صورت گرفت؛ برای این کار، در طول یک ماهی که دشمن در حال تدارک جنگ بود، مسلمانان خندقی که برخی طول آن را تا شش کیلومتر ذکر کردهاند، را ایجاد کردند و سدی در برابر حمله دشمن بود.
ایشان، طولانی شدن زمان محاصره مدینه را عامل دیگری در این راستا معرفی کردند و گفتند: زمان محاصره مدینه توسط مشرکان، 20 تا 25 روز نقل شده است؛ در این مدت طولانی برآوردن نیاز 10هزار نفر کار دشواری بود.
معظمله افزودند: کمبود آذوقه، توفانهای بزرگ، سرمای شدید، به وجود آمدن رعب و وحشت در میان قلوب دشمنان توسط فرشتگان الهی نیز از دیگر دلایل پیروزی مسلمانان و ناکامی دشمنان در جنگ احزاب بود.
ایشان، پیروزی حضرت علی(ع) بر عمرو بن عبدود را یکی از مهمترین عوامل پیروزی مسلمانان در برابر دشمنان معرفی کردند و گفتند: عمروبن عبدود، که شجاعترین و نیرومندترین عرب بود، در جنگی که میان او و علی(ع) رخ داد، کشته شد و این مسئله موجب تقویت روحیه مسلمانان و تضعیف روحیه دشمنان شد.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی درباره اهمیت مبارزه علی(ع) و کشتن عبرو بن عبدود در کتابهای علمای اهل سنت اظهار داشتند: حاکم نیشابوری، از بزرگترین علمای اهل سنت است که از پیامبر اسلام(ص) نقل میکند که مبارزه علی(ع) در روز خندق، افضل از عبادت تمام امت من تا روز قیامت میباشد.
ایشان با بیان این که حاکم حسکانی نیز از علمای اهل سنت بیان میدارد، خداوند جنگ (احزاب) به وسیله علی بن ابی طالب (ع) را از مسلمانان برداشت، خاطرنشان کردند: بهترین ضربه در اسلام، ضربهای بود که علی(ع) به عمرو بن عبدود زد و بدترین ضربه نیز در اسلام ضربه ابن ملجم مرادی بر فرق علی(ع) زد.
این مرجع تقلید در ادامه اظهار داشتند: با بررسی جنگ احزاب و شرایط آن، به این نتیجه میرسیم که خداوند اگر بخواهد قدرتش را نشان دهد، با مسائلی ساده همچون نسیم، مرگ گروهی را برساند.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی در پایان افزودند: افتخار میکنیم که خداوند پیشوای دین ما را کسی قرار داده است که در موقعی به اسلام خدمت کرد که هیچ کس قدرت این خدمتگزاری را نداشت.
نظر شما